Vegyipari tartályok

Vegyipari tartályok
Egyedi vegyipari tartályok gyártása vegyi- és veszélyes anyagok tárolására

Egyedi vegyipari tartályok gyártása vegyi- és veszélyes anyagok tárolására

A vegyiparban használt anyagokat a legkülönfélébb kémiai tulajdonságok jellemzik, melyek alapvetően befolyásolják, hogy milyen körülmények között, milyen anyagminőségű edényben tárolhatók. Vegyipari anyagok tárolására alkalmas tartályt csak erre minősített gyártó készíthet. Ennek megfelelően gyárunkban olyan tartályok készülnek, melyek megfelelnek a szigorú előírásoknak, alkalmasak alacsony- és magas hőmérséklet megtartására, illetve negatív- vagy akár nagy pozitív nyomással szembeni ellenállásra.

Mindig a tárolni tervezett anyaghoz igazítva tervezzük meg a tartály falát és szerkezetét, illetve a kiegészítő berendezéseit, mint például a hűtő-fűtő rendszert. Figyelembe vesszük a a gyártási folyamatból adódó biztonsági- és korróziós tényezőket, így mindig a biztonságos üzemeltetéshez szükséges minőségben készítjük el tartályát. Vegyi anyag tárolására jellemzően AISI 316L, vagy jobb minőségű ötvözött acélt alkalmazunk.

Termékeink felhasználhatóak a textil-, petrolkémia-, vegyszer-, színezék és festék-, akkumulátor-, acél-, gumi-, műanyag- és papíripar alapanyagainak tárolására és feldolgozására.

Saválló tartályok

Saválló tartályok

Kifejezetten olyan acélból és -felületkezeléssel készült tartályok, melyek ellenállnak a kőolaj származékoknak, a nyersolajnak, a kénsavnak vagy az etilénnek.

Nyomástartó tartályok

Nyomástartó tartályok

Az egyes vegyi anyagok más-más nyomáson stabilak. Tartályaink szerelvényezését a tervezett nyomáshoz megfelelően igazítjuk.

Hűthető és fűthető tartályok

Hűthető és fűthető tartályok

Bizonyos anyagok esetében állandó hűtésre vagy fűtésre van szükség a biztonságos tároláshoz, ezért igény esetén hőszabályzó rendszerrel építjük tartályaink.

Keverési megoldások

Keverési megoldások

A vegyipari alapanyagok tárolásához vagy készítéséhez sok esetben szükséges folyamatos keverés, így tartályainkat igény szerint keverőkkel szereljük.

Egyedi kialakítás

Egyedi kialakítás

A vegyipari tartályainkat minden esetben a megrendelő igényeire szabva tervezzük és gyártjuk. Megoldásaink akár egy teljesen új környezetbe vagy egy elhasználódott tartály helyére is beépíthetők. A tartályok gyártását helyszíni felméréssel kezdjük, majd a partnerünkkel szorosan együttműködve megtervezzük a terméket. Kis- és közepes méretű tartályok esetén a gyártást saját üzemünkben végezzük, majd telepítjük a helyszínen, a kifejezetten nagy térfogatú termékeket pedig a helyszínen építjük készre.

Vegyipari tartályok jellemzői

Megfelelő anyagminőség és hozzáértő gyártástechnológiai háttér.

Kémiai ellenállás

A tartály a tárolni kívánt anyag számára ideális körülményeket biztosítja.

Hőmérséklet- és nyomás-szabályozás

Bizonyos vegyi anyagok csak folyamatos keverés mellett tárolhatók.

Keverő berendezések

Tanúsítványaink

Általános munkaszervezési és hegesztés technológiai tanúsítványainkon túl rendelkezünk a különböző vegyipari alkalmazásokhoz szükséges speciális szaktudást és felkészültséget bizonyító tanúsítványokkal is.

Veszélyes folyadékok vagy olvadékok tárolótartályai

Veszélyes folyadékok vagy olvadékok tárolótartályai

Az 1/2016. (I. 5.) NGM rendelet a veszélyes folyadékok vagy olvadékok tárolótartályainak, tároló-létesítményeinek műszaki biztonsági követelményeiről, hatósági felügyeletéről szól, és kiterjed tároló-létesítmények gyártására, helyszíni technológiai szerelésére, javítására / átalakítására, időszakos ellenőrző vizsgálatára és tisztítására.

A nyomástartó berendezések és rendszerek

A nyomástartó berendezések és rendszerek

A 44/2016. (XI.28.) NGM rendelet a nyomástartó berendezések és rendszerek biztonsági követelményeiről és megfelelőség tanúsításáról szól, és bevezeti a nyomástartó berendezésekre vonatkozó 2014/68/EU irányelvet a hazai jogrendbe.

Rozsdamentes acél pácolása és egyéb ellenállóság növelési technológiák

A saválló és rozsdamentes acél ellenállóságát a gyártás során több tényező is csökkentheti. Vannak elkerülhető tényezők, mint a rossz technológiás csiszolás, a más acéllal kevert illesztések, illetve az anyag ellenállóságán túlmutató savakkal vagy lúgokkal való érintkezés. Ám a megmunkálás munkafolyamatai, mint a hegesztés, a sancolás, az élhajlítás, a hengerítés és a lézervágás is gyengítheti a kész tartály ellenálló képességét, ezért fontos az acél felületkezelése.

Alkalmazott technológiák az ellenállóság növelésére:

  • Kémiai-vegyi pácolás, illetve elektropolírozás
  • Passziválás

Vegyipari tartályok alapfelszereltsége

Hengeres köpeny
Záróelem
Anyagátviteli csonkok
Alátámasztás
Műszerezettség
Szondák és nyílások

Választható kiegészítők

Kezelőjárda

Kezelőjárda

Szénacél alapanyag

Szénacél alapanyag

Héjalás, palást

Héjalás, palást

Keverő berendezések

Keverő berendezések

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo