Az Ipar 4.0 korszakában a folyamatosan fejlődő gyártási folyamatok az automatizációra és digitalizációra épülnek. Az ipari szektor dinamikus növekedése magas színvonalú megoldások iránti igényt generál, mint amilyenek a saválló tartályok vagy a fejlett technológiai csőrendszerek, amelyek kulcsfontosságúak a termelési folyamatok hatékony és zökkenőmentes működéséhez. A Duna Steel Tech-nél több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk és magasan képzett szakembereket foglalkoztatunk, a legmagasabb szabványoknak megfelelően tervezünk, gyártunk tartályokat akár saválló kivitelben és végzünk ipari csőszerelést.

Ipari csőszerelés üzemi telephelyen.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a telepített rendszernek?

Az üzemek hatékony és zavartalan működéséhez elengedhetetlen a gondosan megtervezett, magas minőségi követelményeknek megfelelő gyártósorok kialakítása. A biztonságos működés kiemelten fontos a veszélyes anyagokat szállító csővezetékek, a gőzvezetékek, a technológiai szennyvíztároló csövek és tartályok, valamint a magas nyomás alatt álló vezetékek esetén, ahol a baleseti kockázat jelentősen megnő. Az autóiparhoz, akkumulátorgyártáshoz és kémiai üzemekhez hasonló ipari szektorokban működő vállalatoknak szigorú környezetvédelmi és biztonsági előírásoknak kell megfelelniük. Ezek a szabályozások átfogóan foglalkoznak az anyaghasználattal, a csatlakozási pontok kialakításával, a szerkezeti tervezéssel és a karbantartási folyamatokkal is.

A Duna Steel Tech-nél a több, mint 10 éves szakmai tapasztalattal büszkélkedhetünk az ipari csőszerelés és tartály gyártás területén.

Az iparági megfelelések jegyében rendelkezünk:

  • hegesztőüzemi minősítéssel (MSZ EN ISO 3834-2:2006),
  • nyomástartó tartályok és rendszerek karbantartására illetve gyártására jogosító minősítéssel (44/2016. (XI.28.) NGM rendelet),
  • hegesztett szerkezetek gyártására, helyszíni szerelésére, átalakítására és javítására jogosító minősítéssel, (8/2018. (VIII.17.) ITM rendelet).

Professzionális ipari csőszerelés a Duna Steel Tech-től

A hosszú távon költséghatékony és biztonságos működés eléréséhez egy részletes felméréssel kezdjük meg a munkát, melynek alapján a munkabiztonsági előírásoknak megfelelően elkészítjük a terveket.

A csőhálózataink készítése során saválló, rozsdamentes szénacélból készült anyagokat használunk, melyek kiemelkedő kémiai ellenálló képességgel rendelkeznek, ezáltal maró hatású anyagok szállítására is alkalmasak. Emellett műanyag csőrendszereink is megfelelnek a savas kémiai vegyületek szállításának követelményeinek. A nagynyomású csőrendszerek kialakítása során alaposan tisztában vagyunk az ehhez szükséges specifikációkkal és kritériumokkal, és biztosítjuk, hogy ezek a rendszerek minden biztonsági előírásnak megfelelően legyenek megtervezve és kivitelezve.

Vegyiparban is megoldható biztonságosan az elöregedett technológiai csőhálózat cseréje

Ipari csőrendszer gyártása

Hegesztett karimás, menetes és egyéb kötéssel is végzünk ipari csőszerelést. A kiépítés mellett a csőrendszerek szakszerű karbantartását is elvégezzük a biztonságos működés érdekében.

Rozsdamentes tartályok tervezéstől a kivitelezésig

A veszélyes anyagokat kezelő üzemekben elengedhetelten, hogy az anyag tárolására használt tartály kémiai ellenállással bírjon. Az új, fedett csarnokunknak köszönhetően rövid határidővel tudjuk elkészíteni és leszállítani a rozsdamentes, saválló szénacél és alumínium tartályokat.

Túlmutatva a standard méretek kínálatán, cégünk egyedi igényekre szabott megoldásokat is kínál. Képesek vagyunk 100-150 köbméternél kisebb vagy nagyobb méretű tartályok gyártására. Az egyedi méretezéstől eltekintve, vállalatunk szigetelt, duplafalú, hűtésre alkalmas, valamint nyomástűrő tartályokat is gyárt, amelyek teljes szerelvényezéssel kerülnek kiszállításra, így különleges és specifikus igényeket is kielégítve.

Elkészült ellenálló ipari csőhálózat.

Elkészült ellenálló ipari csőhálózat.

Az általunk készített tartályok minőségét nyomáspróbával ellenőrizzük, amelyhez akár harmadik felet is bevonunk. A sikeres tesztnek köszönhetően az átadott tartályok biztonságos üzemelésére maximális garanciát vállalunk.

Megvalósítjuk a komplett anyagmozgatást és tárolást

Egyedi igények, valamint speciális ipari környezet esetén bízza ránk a technológiai csőszerelés és tartály gyártás átfogó kivitelezését. Szakmai tapasztalatunknak és felszerelt gyártó üzemünknek köszönhetően a biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, rövid határidőn belül leszállítjuk rendelését, amelyet a helyszínen üzemkész állapotba helyezve adunk át.