Vegyipari berendezések esetén a biztonság a legfontosabb szempont, de természetesen a hatékonyság is lényeges. Ezt szem előtt tartva gyártottunk le öt darab saválló tartályt
egy debreceni akkumulátor gyár számára. A tartályok elkészítéséhez rozsdamentes acélt használtunk, melyet a tervekkel együtt a megrendelő szállított számunkra, ám a késztermék minősége szempontjából a gyártás technológiája és pontossága kiemelt szerepet kapott.

Vegyipari tartályok gyártásánál különösen magas minőségi követelményeknek kell megfelelni, ezért az ellenőrzési folyamatba külső, harmadik fél is bevonásra került. Cikkünkben bemutatjuk a debreceni akkumulátor gyár részére készített vegyipari tartályok gyártásának lépéseit, valamint harmadik fél általi ellenőrzését.

Vegyipari tartály gyártása rozsdamentes acélból

Vegyipari tartály gyártása rozsdamentes acélból

Milyen lépésekből állt a vegyipari tartályok gyártása?

A tartályok elkészítéséhez 1.4301-es rozsdamentes acélt használtunk, melyből a gyártáshoz szükséges összes nyersanyagot megkaptuk, beleértve a táblalemezeket, karimákat és csődarabokat. A gyártási folyamat a hengerítést, összeállítást, hegesztést és felületkezelést egyaránt magába foglalta.

A tartályok felületi érdességére speciális követelmény vonatkozik, így kiemelt energiát és időt fordítottunk a csiszolására, hogy üzemeltetés során ne tapadjon meg az anyag a tartályokban.

A több lépésből álló felületkezelés során különböző szerszámgépeket, valamint csiszoló anyagokat alkalmaztunk, amelyek kombinációjával lehetővé vált a kívánt eredmény elérése. A megfelelő érdességi szint ellenőrzéséhez és biztosításához felületi érdesség mérő készüléket is alkalmaztunk.

Vegyipari tartály gyártása

Vegyipari tartály gyártása

A gyártott tartályok nyomástartó edények, amelyek üzemi nyomása 4 bar. Ezért a gyártás folyamatában kiemelten fontos volt a tartályok szilárdságának és megbízhatóságának biztosítása.

Ahogy a fentiekből látszik, e vegyipari tartályok gyártása összetett folyamat volt, amely magas szintű szakértelmet és elkötelezettséget igényelt. Minderre ráadásul szűkös határidő állt rendelkezésre, így jelentős kihívás volt a munkafolyamatok hatékony megszervezése is, hiszen a sebesség nem mehetett a minőség rovására.

Harmadik fél igazolta munkánk minőségét

A gyártott vegyipari tartályok minőségének megerősítésére a szigorú átvételi követelmények különleges ellenőrzéseket foglaltak magukban. Mielőtt a tartályok elszállításra kerültek volna, a vizsgálatok a műhelyünkben, Kisapostagon zajlottak.

Vegyipari tartály hegesztési varrata

Vegyipari tartály hegesztési varrata

Az átvétel során külső tanúsító cég volt felelős a felület

  • megmunkálásának,
  • hegesztésének és
  • nyomáspróbájának

ellenőrzéséért. A nyomáspróba során a tartályokat 6 bar nyomásnak tettük ki, hogy megbizonyosodjon a megrendelő a megfelelő ellenállóságról.

Emellett egy másik tanúsító cég röntgenvizsgálatot végzett a hegesztéseken. Ezzel az eljárással ellenőrizhető a hegesztések minősége, ami a hosszú távú nyomásállóság és rozsdamentesség biztosítéka.

Magas hozzáadott érték a tartálygyártásban

Üzemi gyártásunk során kiemelt figyelmet fordítunk a magas minőség biztosítására. Az általunk gyártott tartályok megfelelnek a szigorú előírásoknak és specifikációknak, biztosítva a tartályok optimális teljesítményét és hosszú élettartamát, akár rendkívüli környezetben is.

Referenciáink között nemcsak borászati, hanem vegyipari és gumiipari vállalatok is megtalálhatók. Ha különlegesen ellenálló, speciális feltételeknek megfelelő tartályra van szüksége, amely magas minőséget és megbízhatóságot garantál, forduljon hozzánk bizalommal. Tapasztalt csapatunk és magas szintű gyártási folyamataink lehetővé teszik, hogy egyedi igényeire szabott acéltartályokat szállítsunk.

Kapcsolódó szolgáltatások