Tudástár

Tudástár
Segítünk eligazodni a tartálygyártás világában

Segítünk eligazodni a tartálygyártás világában

Rendszeresen frissülő tudástárunk a tartályok, fémszerkezetek és gépalkatrészek, valamint csőrendszerek gyártása, javítása és karbantartása témáival foglalkozik. Cégünk működését nagyban meghatározzák az alábbiakban bemutatott rendszerek, így a partneri együttműködést segíti az alábbi szakkifejezések ismerete.

Tároló tartály
open
Élelmiszer-, vegy- és egyéb iparágakban használatos eszköz, amely alkalmas folyadékok, olvadékok, gázok, növényi és állati termékek, granulátumok és veszélyes anyagok biztonságos, higiéniai szempontoknak megfelelő tárolására. Gyártásához rendelkezni kell a megfelelő szaktudással, melyet szigorú nemzetközi és hazai szabványok alapján tanúsítanak.
Nyomástartó berendezés
open
Keményfalú tartály, mely a környezeti nyomáshoz képest jelentős nyomáskülönbségen képes hosszú távon, károsodás nélkül anyagot tárolni.
Hűtő-, fűtő palást
open
Tartályok külső falára szerelt plusz réteg, melyben egy külső rendszer által szabályozott hőmérsékletű folyadékot keringetve a tárolt anyag stabilan, a meghatározott hőmérsékleten tartható.
Csonk
open
Tartályok palástján, illetve záróelemein elhelyezett nyílás, amelyen keresztül áramoltatni, megfigyelni vagy épp mérni (hőmérséklet, nyomás) lehet a közeget.
CIP rendszer
open
Clean In Place, azaz helyszíni takarításra alkalmas berendezés, mely tisztítószer tároló edényből, szivattyúból és szelepekből áll. A rendszer célja, hogy a tartályok és csőrendszerek tisztításához és fertőtlenítéséhez a rendszert ne vagy csak minimális kelljen megbontani.
Erjesztő tartály
open
Élelmiszeriparban, például sör és bor készítés esetén használt tartályféle. Fontos, hogy képes legyen nyomás megtartására, hiszen az erjedés egyik velejárója a gázképződés. Bizonyos esetekben a felesleges gáz elvezetésére és felhasználására is alkalmasak.
Törköly kihordócsiga
open
A borkészítésben a lefejtés után a tartályban maradt száraz anyag, a törköly kijuttatásához használatos eszköz. A tartály aljához illesztve a forgó csiga kijuttatja az anyagot, ezáltal nagyban megkönnyíti a tisztítási folyamatot.
Fogadó/beoldó garat
open
Tartályok egy kiegészítő eszköze, mely képes nagyobb mennyiségű anyag befogadására majd tovább-juttatására. Egybeköthető kihordócsigával és surrantóval is, és többnyire szilárd anyagok esetén használatos.
Technológiai csőszerelés
open
Gyógyszer- és vegyipar, olaj- és petrolkémia, acélipar, zöldenergia termelés és környezetvédelem, élelmiszeripar, feldolgozóipar, épületgépészet és további iparágakban szigorú szabályokhoz (nyomás, sav és egyéb ellenállóság) kötött csőrendszerek építése, karbantartása és javítása.

Contact

If we have piqued your interest, please get in touch with us.

Logo