Tudástár

Tudástár
Segítünk eligazodni a tartálygyártás világában

Segítünk eligazodni a tartálygyártás világában

Rendszeresen frissülő tudástárunk a tartályok, fémszerkezetek és gépalkatrészek, valamint csőrendszerek gyártása, javítása és karbantartása témáival foglalkozik. Cégünk működését nagyban meghatározzák az alábbiakban bemutatott rendszerek, így a partneri együttműködést segíti az alábbi szakkifejezések ismerete.

Tároló tartály
open
Élelmiszer-, vegy- és egyéb iparágakban használatos eszköz, amely alkalmas folyadékok, olvadékok, gázok, növényi és állati termékek, granulátumok és veszélyes anyagok biztonságos, higiéniai szempontoknak megfelelő tárolására. Gyártásához rendelkezni kell a megfelelő szaktudással, melyet szigorú nemzetközi és hazai szabványok alapján tanúsítanak.
Nyomástartó berendezés
open
Keményfalú tartály, mely a környezeti nyomáshoz képest jelentős nyomáskülönbségen képes hosszú távon, károsodás nélkül anyagot tárolni.
Hűtő-, fűtő palást
open
Tartályok külső falára szerelt plusz réteg, melyben egy külső rendszer által szabályozott hőmérsékletű folyadékot keringetve a tárolt anyag stabilan, a meghatározott hőmérsékleten tartható.
Csonk
open
Tartályok palástján, illetve záróelemein elhelyezett nyílás, amelyen keresztül áramoltatni, megfigyelni vagy épp mérni (hőmérséklet, nyomás) lehet a közeget.
CIP rendszer
open
Clean In Place, azaz helyszíni takarításra alkalmas berendezés, mely tisztítószer tároló edényből, szivattyúból és szelepekből áll. A rendszer célja, hogy a tartályok és csőrendszerek tisztításához és fertőtlenítéséhez a rendszert ne vagy csak minimális kelljen megbontani.
Erjesztő tartály
open
Élelmiszeriparban, például sör és bor készítés esetén használt tartályféle. Fontos, hogy képes legyen nyomás megtartására, hiszen az erjedés egyik velejárója a gázképződés. Bizonyos esetekben a felesleges gáz elvezetésére és felhasználására is alkalmasak.
Törköly kihordócsiga
open
A borkészítésben a lefejtés után a tartályban maradt száraz anyag, a törköly kijuttatásához használatos eszköz. A tartály aljához illesztve a forgó csiga kijuttatja az anyagot, ezáltal nagyban megkönnyíti a tisztítási folyamatot.
Fogadó/beoldó garat
open
Tartályok egy kiegészítő eszköze, mely képes nagyobb mennyiségű anyag befogadására majd tovább-juttatására. Egybeköthető kihordócsigával és surrantóval is, és többnyire szilárd anyagok esetén használatos.
Technológiai csőszerelés
open
Gyógyszer- és vegyipar, olaj- és petrolkémia, acélipar, zöldenergia termelés és környezetvédelem, élelmiszeripar, feldolgozóipar, épületgépészet és további iparágakban szigorú szabályokhoz (nyomás, sav és egyéb ellenállóság) kötött csőrendszerek építése, karbantartása és javítása.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo