A közelmúltban jelentős kihívással néztünk szembe, amikor egy budapesti vegyipari vállalat területén az elöregedett, korrodált csőhálózat cseréjét végeztük el. Egy ilyen munka több szempontból is izgalmas próbatétel, ugyanis nagyfokú pontosságot és tökéletes minőséget igényel az ilyen típusú technológiai csőszerelés, amelyhez speciális anyagminőség feldolgozásra van szükség. Jöjjenek a projekt részletei!

Vegyiparban is megoldható biztonságosan az elöregedett technológiai csőhálózat cseréje

A vegyipari csőszerelés speciális szakértelmet igényel

A munkálatok megkezdése előtt fontos volt tisztázni, hogy pontosan milyen típusú és tulajdonságú anyaggal fog érintkezni az új csőhálózat, valamint, hogy milyen környezeti hatásoknak lesz kitéve. Ez esetben az erősen maró hatású klór szállítására a hideg-szívós és magas szakítószilárdsággal, valamint nyomásállósággal rendelkező P355 NR1 minősítésű acélra volt szükség, amely -70 fokig sem veszíti el tulajdonságait. Az ilyen típusú alapanyagot kevés cég képes leszállítani, vagy ha mégis, azt csak hosszú szállítási határidővel vállalják.

Ebből hosszvarrat nélküli csöveket készítettünk, és egyedi gyártásban nem sztenderd karimákat is gyártattunk hozzá, melyek segítségével csőhálazottá alakíthattunk az egyes vezetékeket.

2014-es megalakulásunk óta számos területen végeztünk fémipari munkákat, azonban változatos profilú ügyfeleinknek köszönhetően még most is találkozhatunk új kihívásokkal. Ebben a projektben például a speciális hegesztési eljáráshoz cégünknek új tanúsítványra, kollégáinknak pedig egy további hegesztői minősítés megszerzésére volt szükségük. Büszkén mondhatjuk, hogy ezeket a minősítéseket rövid időn belül megszereztük, így a munkát szakszerűen, kiváló minőségben végezhettük el.

Helyszíni felmérés segíti a pontos gyártóműhelyi munkát

Munkamenetünket úgy alakítottuk ki, hogy minden esetben helyszíni felméréssel kezdünk. E vegyipari technológiai csőszerelés esetében is így történt, majd a rögzített adatokra támaszkodva elkészítettük a műszaki rajzot, amely alapján a műhelyünkben gyártottuk le a szükséges elemeket. Ez az eljárási mód nagymértékben növeli hatékonyságunkat, valamint lehetővé teszi a tiszta és pontos munkavégzést.

A gyártást követően a helyszínen történt a beigazítás, valamint a hegesztési munkák egy része, amit mélyreható minőségellenőrzés zárt. Annak érdekében, hogy megfeleljünk ügyfelünk biztonsági és minőségi elvárásainak, 100%-os röntgenes varratellenőrzést végeztünk, ami garantálta az összes hegesztés megfelelőségét.

Technológiai csőszerelés és más különleges acél megmunkálási feladatok specialistája a Duna Steel Tech

Ez a megbízás is jól tükrözi, hogy lelkesen fogadjuk az újfajta kihívásokat. Örömmel bővítjük szakmai felkészültségünk, gyártóműhelyünk gépparkját pedig folyamatos fejlesztjük. Referenciáink között olyan speciális anyagminőségű termékeket is megtalál, mint például a duplex acél vegyipari tartály gyártása.

Amennyiben vállalatának technológiai csőszerelési, vagy új csőhálózat kialakítással kapcsolatos igénye van, forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolódó szolgáltatások