A borászati gépek és technológiai berendezések beszerzésére vonatkozó támogatást az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap finanszírozza, melynek megpályázásához cégünk évek óta nyújt támogatást. A pályázat 2024-ben április 8. és április 29. között, elektronikus úton nyújtható be az 54/2023. (IX. 13.) AM rendelet 12. § (1) bekezdése szerinti elektronikus felületen az NKÜ részére.

acél úszófedeles bortartályok

Számíthat ránk pályázati ajánlatok összeállításától kezdve a benyújtáson át, a nyertes pályázatok sikeres megvalósításáig, beleértve a formai követelményeknek való megfelelést, illetve a szükséges dokumentáció elkészítését.

Szakértelmünk a borászati gépek és technológiai berendezések széles körét öleli fel, beleértve a kezelőjárdákat, kapcsolódó fémszerkezeteket, valamint a borászati tartályokat, melyek gyártásában és telepítésében egyaránt rendelkezésre állunk. Cikkünkben részletesen tárgyaljuk a pályázat kulcsfontosságú feltételeit, illetve, hogy hogyan tudunk segíteni a pályázat sikeres megvalósításában.

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap által támogatott, borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelhető támogatásról

Támogatási összeg és részletek

A borászati gépbeszerzési támogatás mértéke:

 • mezőgazdasági őstermelő és KKV esetében a beruházási eszköz nettó vételárának

a) 40%-a, ha a borászati üzem működési helye Budapesten van,

b) 50%-a, ha a borászati üzem működési helye Budapesttől eltérő településen van,

 • nagyvállalat esetében a beruházási eszköz nettó vételárának
  a) 20%-a, ha a borászati üzem működési helye Budapesten van,

b) 25%-a, ha a borászati üzem működési helye Budapesttől eltérő településen van.

Támogatható tevékenységek

A borászati gépbeszerzési támogatás kifejezetten azon új borászati gépek és technológiai berendezések beszerzésére vonatkozik, amelyek 2020. január 1. után kerülnek először üzembe helyezésre.

Emellett támogatásra jogosultak azok a tevékenységek is, amelyek az adatszolgáltatást, bejelentési és nyilvántartási kötelezettségek teljesítését segítik, beleértve a vállalatirányítást és ügyvitelt támogató hardver- és szoftverbeszerzést, valamint a hardver- és szoftverfejlesztést.

Támogatásban részesülhetnek továbbá

 • az új, első üzembehelyezésre szánt borászati gépek, amelyek a szőlőfeldolgozást, a borászati technológiai folyamatokat, az üzemen belüli anyagmozgatást, anyagtovábbítást, raktározást és csomagolást támogatják,
 • a napenergia hasznosítására szolgáló napelem- vagy napkollektor rendszerek, azok beszerzése és üzembe helyezése.
borászati tartály

Egyedi bortartályok a Duna Steel Tech-től

Ki jogosult a borászati gépbeszerzés támogatásra?

Támogatást igényelhet minden olyan természetes személy vagy vállalkozás, aki vagy amely borászati termékek előállításával, kiszerelésével vagy tárolásával foglalkozik, és rendelkezik a szükséges működési engedéllyel, továbbá megfelel a következő feltételeknek:

 • a kért berendezések esetében nem rendelkezik érvényes támogatási okirattal a Vidékfejlesztési Program keretében;
 • a kérelem benyújtásának időpontjában érvényes működési engedéllyel rendelkezik;
 • nem minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak;
 • kivéve a kisüzemi bortermelőket, az üzem rendelkezik az üzemeltetési helyre vonatkozó adóraktári engedéllyel vagy egyszerűsített adóraktári engedéllyel;
 • az elmúlt három évben a borászati hatóság nem zárta be véglegesen, vagy nem függesztette fel ideiglenesen a borászati üzemet.

Kiváló minőségű borászati gépek és technológiai berendezések a Duna Steel Tech-től

Kínálatunkban megtalálhatók borászati tartályok, törkölykihordó csigák és egyéb berendezések, melyeket igény esetén teljesen egyedi kivitelben szállítunk. Referencia munkáink között megtalálható, korábbi borászati projektjeink részletes betekintést nyújtanak szolgáltatásaink sokszínűségébe.

Amennyiben minőségi acél berendezésekkel szeretné fejleszteni borászatát, forduljon hozzánk bizalommal, hogy segíthessünk a borászati folyamatok optimalizálásában és a legjobb eredmények elérésében.

Kapcsolódó szolgáltatások