Pécsinger Szőlőbirtok

Pécsinger Szőlőbirtok
Kültéri fehérbor erjesztő tartályokat készítettünk a Pécsinger Szőlőbirtok számára

Kültéri fehérbor erjesztő tartályokat készítettünk a Pécsinger Szőlőbirtok számára

Az Ekler Dezső, Ybl-díjas építész által tervezett Pécsinger pincészet a Báródombon áll. Körülötte mintegy 50 hektáron folyik a szőlőtermesztés. A Pannonhalmi borvidék tökéletes helyet biztosít például az olaszrizling, rajnai rizling, és sauvignon blanc szőlőknek, a 2022-ben megrendezett 41. országos borversenyen a pannonhalmi rajnai rizlingjük ezüstérmet nyert el.

Hagyományos technológia helyett acéltartályos reduktív eljárást, illetve az ezzel kombinált fahordós érlelést alkalmazzák. Az így készült borok üdébbek, frissebbek és élénkebb ízvilággal rendelkeznek.

A feladat

2 db 250 hektoliteres fehérbor erjesztő tartály készítettünk, hűtőpalásttal együtt.

Speciális kihívás

A tartályok kültéren kerültek elhelyezésre, így tökéletes szerelési minőséget, látványos kialakítást és jó hőháztartást igényeltek.

Megoldásunk

A tartályokat saját telephelyünkön, kiemelkedő minőségű nyersanyagból készítettük el, a megrendelő által igényelt szerelvényekkel, majd a helyszínen felállítottuk.

A projekt számokban

Szőlőterület

50 hektár

Tartály kapacitás

500 hektoliter

Készített tatályok

2 db

Kapcsolódó megoldások

Borászati tartályok

10 hektoliter felett bármekkora méretben elkészítjük a borászata számára legmegfelelőbb rozsdamentes acél tartályt, legyen szó fehér- vagy vörösborról, tárolásról vagy érlelésről.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo