Mészáros Borház

Mészáros Borház
Dunasteeltech Mészáros Pincészet törkölycsiga

Törkölykihordó csigát és más borászati eszközöket készítettünk a Mészáros Borház számára

1974-ben Mészáros Pál kezdett szőlőtelepítésbe, ezzel indult a Mészáros Boház története. 1984-től több lépcsőben épült ki a családi vállalkozás, ám a terjeszkedés mellett mindig a minőségen volt a hangsúly. Ennek eredménye több neves díj elhódítása, a 2006-os Merops Cuvée például aranyérmet kapott a 2008 évi bordeaux-i nemzetközi borversenyen, 2012-ben pedig a Mészáros Borházat választotta az Év Pincészetévé a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége.

A Mészáros Borház számára több munkát végzetünk már: kezelőjárda bővítés, bortartály átalakítás, úszófedeles tartály zárttá alakítása, tartály ajtó csere és technológiai csővezeték építés.

A feladat

Legutóbbi munkánk során két prést szereltünk fel törköly kihordó csigával, régi szállítószalagot cseréltünk le.

Speciális kihívás

Olyan csigára volt szükség, mely mindkét prés alól begyűjti, majd egyetlen emelkedő szakaszon kihordja a törkölyt. Ráadásul meglehetősen hosszú távokat kellett áthidalni.

Megoldásunk

A megoldásunk olyan törkölykihordó csiga építése volt, mely egyetlen vízszintes szakaszon mindkét prés alól begyűjti a törkölyt, majd az épületen kívülre juttatja úgy, hogy a traktor pótkocsival alá tud állni. A Borház elégedett az új technológiával, mert nagyon meggyorsította a szüretet.

A projekt számokban

Vízszintes rész

5200 mm

Emelkedő kihordó rész

7500 mm

Csőcsiga átmérője

325 mm

Kapcsolódó megoldások

Fémszerkezet gyártás

A kezelőjárdák, lépcsők és egyéb kiegészítő termékek kényelmet és biztonságot nyújtanak a magasban történő munkavégzéshez, miközben kialakításuk megfelel a vonatkozó szabványoknak. Termékeink az élelmiszer- és vegyipari higiéniai előírásokhoz igazítva gyártjuk, kialakításuk megkönnyíti az üzemeltetési, takarítási folyamatokat.

Technológiai csőszerelés

Szakmai csapatunk minősített hegesztőkből és csőszerelőkből áll, tapasztalatuk és felkészültségük garanciát biztosít minden kis- és nagynyomású technológiai csőhálózat komplex kivitelezési és üzemeltetési feladatainak magas szintű kivitelezésére.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Logo