Laposa Birtok

Laposa Birtok
Rozsdamentes acél borászati kezelőjárdát készítettünk a Laposa Birtokon

Rozsdamentes acél borászati kezelőjárdát készítettünk a Laposa Birtokon

Balaton-felvidéken, a Badacsony központjában található a 30 hektáron elterülő Laposa birtok. A családi borászat elsősorban fehérborokat készít hagyományos, helyi szőlőfajtákból. A pincészetben évente mintegy 500 000 palack bor készül, melyek köré vendéglátóhelyek is épültek, ahol a borkóstolók mellett izgalmas ízekkel és programokkal várják a látogatókat. 

A birtokon az étteremtől egy karnyújtásnyira készülnek a borok a látványborászatban, ahol a tartálytérben mutatják be a borkészítés fázisait. A pincészet a természet ritmusával összhangban álló, fenntartható fejlődésre törekszik.

A feladat

A Laposa Birtok látványborászatba készítettünk kezelőjárdát a meglévő és új tartályokhoz.

Speciális kihívás

A tartályok számának bővülése szükségessé tette az egyik tartály elforgatását, ami a meglévő kezelőjárda-szakasz elbontását eredményezte. Az új fémszerkezet kivitelezése során kiemelt szempont volt az esztétikai minőség.

 

Megoldásunk

A meglévő, de elforgatott, valamint a két új tartályhoz rozsdamentes acél kezelőjárdát készítettünk. A látványpincébe készített fémszerkezetet a meglévő kezelőjárdához csatlakoztatták, így nem volt szükséges lépcső kialakítása.

A Laposa Birtok területe

30 hektár

Az érintett tartályok száma

3 db

A borászat által évente előállított palackszám

500 000 db

Kapcsolódó szolgáltatások

Fémszerkezet gyártás

A kezelőjárdák, lépcsők és egyéb kiegészítő termékek kényelmet és biztonságot nyújtanak a magasban történő munkavégzéshez, miközben kialakításuk megfelel a vonatkozó szabványoknak. Termékeink az élelmiszer- és vegyipari higiéniai előírásokhoz igazítva gyártjuk, kialakításuk megkönnyíti az üzemeltetési, takarítási folyamatokat.

Contact

If we have piqued your interest, please get in touch with us.

Logo