Kapcsolat
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.
Bősze Csaba 2009-ben kezdett borászattal foglalkozni, 2012-ben palackozta első borát. A pincészet többnyire a környékbeli éttermeknek, néhány üzletnek szállít, rendezvényeken és helyben értékesíti borait.
A kis családi pince a kezdetektől szinte kizárólag a reduktív technológiának adott otthont. 2018-ban egy új pince építésével együtt technológiai fejlesztésbe vágtak, mellyel nagyjából három-négyszeresére bővítették akkori termelésüket.
Munkánk több, egyedi kialakítású, 20 – 100 hektoliter közötti, zárt, fehérbor erjesztő tartály készítése volt.
A tartályokat divatos, a borvidékre jellemző frissességet és zamatot hordozó fehérborok készítésére szánta a borászat, így meg kellett oldani az erjedő must hűtését és a mindenre kiterjedő szerelvényezést.
Mosóvezetékkel és mosógömbbel, szintjelzővel és hőmérővel, továbbá hűtőpalásttal szereltük fel a tartályokat, így pontosan vezérelhető a must erjedése. Ezáltal a borász pontosan olyan bort készíthet, amilyet szeretne.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.