Amikor az acél megmunkálásról és gépalkatrész gyártásról beszélünk, elkerülhetetlenül felmerülnek az alap eljárások, mint a marás, esztergálás és köszörülés. A Duna Steel Tech-nél tevékenységünk jelentős szeletét képezi a gépalkatrész gyártás és gépszerelés, mely során gépek karbantartását és szerelését, egyedi gépalkatrészek, valamint kisebb acélszerkezetek gyártását és javítását is vállaljuk.

A Duna Steel Tech-nél tevékenységünk jelentős szeletét képezi a gépalkatrész gyártás és gépszerelés

A Hankook dunaújvárosi gyárával való együttműködésünk szoros és sokrétű kapcsolatot képez. 2-3 fővel, szinte állandó jelleggel végezzük kisebb acélszerkezetek gyártását és javítását, illetve egyedi gépalkatrész gyártási feladatokat látunk el a gyár számára. Jellemzően rugalmas megállapodások keretében folytatjuk ezt az együttműködést, így gyakran egyedi beszerzési pályázatokon nyerjük el a feladatokat.

Gépalkatrészek és más acélszerkezetek gyártása multinacionális ügyfél számára

Vállalatunk számos alkatrészt és acélszerkezetet szállít a Hankook gyár számára, melyek között megtalálhatóak

  • egyedi gépalkatrészek és szerszámok,
  • kiskocsik, valamint
  • rámpák egyaránt.

Továbbá karbantartási munkákat és technológiai csőszerelési feladatokat is ellátunk.

Egyedi gépalkatrész gyártás mellett pótlást is vállalunk

Egyedi gépalkatrész pótlását is vállaljuk

Gyakran találkozunk olyan helyzetekkel, amikor meghibásodott vagy sérült alkatrészt, berendezést vagy szerszámot kell pótolnunk. Ilyenkor a műszaki rajz vagy akár a sérült eszköz fotója alapján készítjük el az új alkatrészt. Bizonyos esetekben pedig helyszíni felmérést is végzünk, hogy az optimális megoldást találjuk meg.

A Hankook gyártási folyamataiban fontos a tűréshatárok betartása és a visszakövethetőség, ezért mi is kiemelt figyelmet fordítunk a pontos dokumentációra. A gyártást túlnyomó részben saját, jól felszerelt műhelyünkben végezzük el, így biztosítva a magas minőséget és az időben történő szállítást az ügyfeleink részére.

Gépalkatrészek gyártását jellemzően saját, jól felszerelt műhelyünkben végezzük

Gépalkatrészek gyártását jellemzően saját, jól felszerelt műhelyünkben végezzük

Milyen anyagok, feladatok és kihívások merülnek fel gépalkatrész és ipari acélszerkezet gyártásban?

A javítási folyamatok során kiemelten fontos a korábban meghatározott anyagminőség figyelembevétele, hiszen csak így garantálható, hogy az eredetivel megegyező, vagy jobb legyen az alkatrészek teljesítménye és élettartama.

Tengelyek, fogaskerekek és más forgácsolt gépalkatrészek megmunkálhatósága érdekében alapanyagként jellemzően C45 szénacélt használunk.

Azonban előfordul, hogy alumínium öntvénnyel, vagy – magas elvárásoknak kitett alkatrészek esetében – jól megmunkálható rozsdamentes acéllal dolgozunk. Magas keménységi elvárások esetén pedig hőkezelés és felületkezelés is szolgáltatásunk szerves részét képezi.

Gépalkatrészeket gyártunk szénacélból, alumínium öntvényből vagy rozsdamentes acélból is

Gépalkatrészeket készítünk szénacélból, alumínium öntvényből vagy rozsdamentes acélból is

A műhelyünk hatékony működése és a különböző acél alapanyagok megmunkálásához optimális körülmények biztosítása érdekében a munkaszervezés során gondoskodunk arról, hogy a munkafolyamatok elkülönítve történjenek. Ez nem csak a minőségi munkavégzést, hanem a műhely tisztaságát is elősegíti, valamint hozzájárul a hatékony és pontos javítási folyamatokhoz.

Gépalkatrészek gyártása, javítása és pótlása, a Duna Steel Tech szolgáltatása

A cégünk pályafutása esztergálással kezdődött, majd hosszú fejlődési és növekedési út során bővült ki szolgáltatásaink köre. Csapatunk ma már széleskörű acélipari gyakorlattal és mély szakértelemmel bír, amelyre ügyfeleink bátran támaszkodhatnak. Tapasztalatunk és tudásunk akár különleges anyagminőségű acéltermékek pontos és megfelelő minőségű legyártását is lehetővé teszi.

Miközben növekedünk és bővülünk, sosem feledkezünk meg a gyökerekről. Az acél alkatrészek esztergálása mindvégig jelen volt életünkben, ezt a szaktudást és készséget továbbra is magunkkal hordozzuk. Ha bármilyen gépalkatrész vagy szerszám gyártási kihívással szembesül, forduljon hozzánk bizalommal.